2022 års stipendiater i Styrkelyft

2022 års stipendiater i Styrkelyft har utsetts av styrelsen för Lyftidrottens Ungdomsfond. Det är fyra unga och välmeriterade lyftare som får ta emot stipendium, två i kategorin Ungdom och två Juniorer.

Ungdomarna är Hilma Vesterberg, Täby AK (Stockholms AK 2022) och Axel Isberg, HAK Greppet. De får vardera 4 000 kr.
De två juniorerna som får stipendium är Vilma Olsson, Hallsbergs AK och Carl Johansson, Falkenbergs KSK, de får vardera 3 000 kr.

Alla fyra har under 2022 varit mycket framgångsrika både internationellt och nationellt och har haft en positiv resultatutveckling. Bland ungdomarnas meriter kan nämnas Hilma och Axels förstaplatser på både på NM och SM för ungdom samt Axels båda världsrekord för ungdom.
Som junior har Vilma fått silvermedaljer både på VM och EM för juniorer och vunnit senior-SM. Carl har blivit både världs- och europamästare för juniorer och har dessutom noterats för världsrekord både sammanlagt och i marklyft.
Stipendierna kommer att delas ut under SM i början av februari, på SM-veckan i Skövde.

Gåvor till Ungdomsfonden avgör hur mycket som kan delas ut i stipendier. Under 2022 var summan av gåvorna mindre än föregående år och tillsammans med årets lägre avkastning på placeringar gör det att det att det blir mindre pengar för utdelning.

Annons
%d bloggare gillar detta: