Ungdomsfondens grundare Rolf Ullman har avlidit

Initiativtagaren och stiftaren av Lyftidrottens Ungdomsfond, Rolf Ullman, avled fredagen den 5 juni. Rolf blev 92 år.

Rolf Ullman

1984 tog Rolf initiativet till att starta en stipendiefond med syfte att med årliga stipendier uppmuntra och stimulera ambitiösa ungdomar och juniorer till fortsatt utveckling inom de båda lyftidrotterna styrkelyft och tyngdlyftning, men även ledare och föreningar kan få stipendium.
Svenska Tyngdlyftningsförbundet firade 1984 sitt 75-årsjubileum, förbundet bestod då av både tyngdlyftning och styrkelyft. Fonden sågs som en gåva till svensk lyftidrott och fick först namnet Svenska Tyngdlyftningsförbundets 75-årsfond. Året därpå formaliserades Ungdomsfonden och blev en fristående insamlingsstiftelse med namnet ”Rolf Ullmans insamlingsstiftelse Lyftidrottens Ungdomsfond”. Till vardags kom den att kallas ”Lyftidrottens Ungdomsfond”. Rolf var Ungdomsfondens ordförande från dess tillkomst fram till 2013. Under dessa år sågs han med sparbössan på flertalet tävlingar, inte minst på många SM. Han var välkänd i hela lyftarsverige.

Under åren 1980 – 87 var Rolf Ullman styrelseledamot och även kassör i Svenska Tyngdlyftningsförbundet. Rolf hade ett stort engagemang för lyftidrotterna och bl.a. var han drivande och var med och förverkligade lyftargymnasiet i Olofström (RIG) och lyftarplutonen i Hässleholm. Under ett en period var Rolf även domaransvarig i förbundet och medverkade till att det blev enhetlig klädsel för domare. Rolf såg betydelsen av utbildning och engagerade sig också mycket i dessa frågor.
I sin hemstad Jönköping var Rolf med och startade Jönköpings Styrkelyftarklubb men han kom framför allt att tillhöra Jönköpings AK.

Tack Rolf för det du gjort för svensk lyftidrott och för ditt bestående bidrag för ”utveckling och framtid” och för ”en ung, ren, stark lyftargeneration”.

Våra tankar går till Rolfs fru Rose-Marie och övrig familj.

Hedra gärna minnet av Rolf genom en gåva till Lyftidrottens Ungdomsfond och låt ditt bidrag få verka för lyftidrottens framtid!

Ge Ditt stöd till förmån för

Tyngdlyftning genom insättning på Bankgiro 436-1309 eller
Swish 123 351 68 20

Styrkelyft genom insättning på Bankgiro 436-5243 eller
Swish 123 363 52 24

Tack!

 

 

 

%d bloggare gillar detta: